Page 232 - Smeg_2024-1_Gorselli_Katalog
P. 232

‹fiLEVLER


                       SADECE ÜST VE ALT                  ÜST P‹fi‹RME ELEMANLI                  BUZ ÇÖZME
                       P‹fi‹RME ELEMANI:                   FAN:                                 Her iki sembol de ayn› ifllevi
                    Bu yöntem “klasik” piflirme olarak  Fan ve üst elemanl› kombinasyon         ifade eder
                    da bilinir ve hamur ifli gibi daha  daha dengeli bir ›s› nüfuzu sa¤lar.     Havan›n oda s›cakl›¤›nda
                    hafif bir ›s› isteyen yemekler için  Yiyece¤in d›fl› hafif k›zar›rken içi  devridaimi donmufl g›dalar›n
        idealdir. F›r›n›n gereken s›cakl›¤a ön ›s›t›lmas› gerekir  hala nemlidir; graten yemekleri için, rosto sebzelerin  buzunun daha h›zl› çözülmesini sa¤lar (hiç ›s›
        ve örne¤in Noel kekine benzer büyük kekler gibi tek  tamamlanmas›nda idealdir.  kullanmadan).
        ö¤elerin piflirilmesinde idealdir. En iyi sonuçlar,                      Haz›r yemeklerin veya krema dolu ürünlerin
        yiyece¤i f›r›n›n merkezine yerlefltirerek elde edilir.                   piflirilmesinden önce kullan›m için idealdir.
                                                          P‹ZZA ‹fiLEV‹:             FAN
                                                          Bu üç eleman›n eflzamanl›  Dairesel ›s›tma eleman›, termostat› kullanarak
                       SADECE ALT P‹fi‹RME              çal›flmas› son derece uygun bir  fanla birlikte çal›flt›r›labilir
                       ELEMANI:                        piflirme kolayl›¤› sa¤lar. Sadece  KAR TANES‹
                    Bu ifllev, örne¤in hamur yemekleri,  pizza için de¤il, ayn› zamanda  Dü¤me bu sembolün üzerindeyken termostat
                    pizza gibi k›zartmadan ekstra taban  kurabiye, kifl ve börekler için de idealdir.  çevrilse bile ›s›tma mümkün de¤ildir
                    s›cakl›¤› gerektiren yiyeceklerde
        idealdir. Ayn› zamanda sulu yemeklerin ve güveçlerin
        yavafl piflirilmesi için de uygundur.               DA‹RESEL                             BUHAR
                                                          Fan ve çevresindeki dairesel         Buharl› f›r›n sistemi her türlü
                                                       elemanl› kombinasyon hiçbir so¤uk   yiyece¤i yavafl bir flekilde piflirir.
                                                       nokta kalmadan dengeli bir ›s›      Ayn› zamanda h›zl› buz çözme,
                       SADECE ÜST P‹fi‹RME              da¤›t›m› sa¤lar. Bu da çok say›da   yiyecekleri sert veya kuru hale
                       ELEMANI:                        fayda sa¤lar - piflirme süresi 20  getirmeden ›s›tma ve tuzlu yiyeceklerden tuzlar› do¤al
                    Bu sadece yukar›dan kullan›l›r ve  dakika civar›ndaysa ön ›s›tmaya  bir flekilde giderme için idealdir. Klasik piflirme modlar›
                    alt›n rengi yüzeyi olan ama        gerek yoktur, ayn› anda farkl›  ile birleflti¤inde bu ifllev, elektrik tüketimi ve piflirme
                    ›zgaradan tam ›s› gerektirmeyen    yiyecekleri piflirirken koku aktar›m›  sürelerinde büyük bir tasarruf sa¤lamas› ile son derece
        piflmifl yiyecekler için uygundur. Lazanya, patates  olmaz, daha az enerji gerekir ve  üstün çok yönlülük vererek yiyeceklerin besin
        süslü yiyecekler ve peynir kapl› tarifler gibi yemekler  normal bir f›r›na göre %10 daha  özelliklerini, tatlar›n› ve kokular›n› korur.  Her türlü
        bu moddan yararlan›r.                          h›zl› piflirir. Tüm yiyecekler bu ifllevle  yiyecek için idealdir
                                                       piflirilebilir ve özellikle piflmifl so¤uk
                                                       yiyecekler için uygundur.               M‹KRODALGA:
                       IZGARA ELEMANI:                                                         Do¤rudan yiyece¤in içine
                       Yiyeceklerin h›zla piflirilmesine   ÜST VE ALT P‹fi‹RME               nüfuz eden mikrodalgalar çok h›zl›
                    ve k›zart›lmas›na olanak tan›r. En    ELEMANLI DA‹RESEL:               ve büyük bir enerji tasarrufu ile
                    iyi sonuçlar üst raf›n küçük ö¤eler,  Fan›n her iki elemanla birlikte  piflirir. Ya¤s›z piflirme için uygundur,
                    alt raflar›n pirzola veya sosis gibi  kullan›lmas› yiyeceklerin bir dizi  ama ayn› zamanda yiyece¤in orijinal görünümünü
        daha büyük ö¤eler için kullan›lmas› ile elde edilebilir.  rafta h›zl› ve verimli flekilde  ve kokusunu bozmadan buzlar›n› çözer ve ›s›t›r.
        Aksi belirtilmedi¤i sürece bu yöntemi kullanarak piflirme  piflirilmesine olanak tan›r. Rostolar ve kapsaml› bir  Mikrodalga ifllevi ayn› zamanda klasik ifllevlerle
        kapak kapal› yap›lmal›d›r.         piflirme isteyen büyük parçalar için idealdir. Bu ifllevi  birlefltirilebilir ve hepsinin bütün avantajlar›n› ayn›
                                           kullan›rken kokular veya tatlar birbirine kar›flmaz. Bu  anda sunar. Her türlü yiyecek için idealdir.
                                           ifllev mangala benzer bir sonuç sunar; yiyece¤in
                                           kendisinin yerine ›s›y› yiyece¤in etraf›nda dolaflt›r›r  EKMEK
                       IZGARALI ÜST P‹fi‹RME  ve bu flekilde sadece mangala tak›labilecek ö¤elerin  FERMANTASYONU:
                       ELEMANI:                                                            40°C'deki hava mayal› tipte hamur
                    Üst elemandan ekstra ›s› gelmesi,  de¤il her türlü boyut ve flekilde yiyece¤in piflirilmesine  kar›fl›mlar›n›n fermantasyonu için
                                           olanak tan›r.
                    yiyece¤in h›zla ›zgarada piflmesine                                     mükemmel ortam› sunar. ‹fllevi seçip
                    olanak tan›r                          ÜST P‹fi‹RME ELEMANLI  hamuru ayarlanan süreli¤ine bofllu¤a yerlefltirmek
                                                          DA‹RESEL:             yeterlidir
                                                       Üst eleman›n eklenmesi, ekstra
                                                       k›zartma gerekli oldu¤unda f›r›n›n
                       YARIM IZGARA                    üstünden ekstra ›s› ekler.              P‹L‹Ç ÇEV‹RME
                       Is› sadece eleman›n                                                     Piliç çevirme (varsa)
                    merkezinde üretilir, bu yüzden az                                      yiyecekleri mükemmel flekilde
                    miktarlar için idealdir               ALT P‹fi‹RME ELEMANLI             k›zartmak üzere ›zgara eleman› ile
                                                          DA‹RESEL:                        birlikte çal›fl›r.
                                                       Alt eleman›n eklenmesi, ekstra
                                                       piflirme gerektiren yiyece¤in  Bu semboller piliç çevirme iflleminin tam veya
                       ÜST VE ALT P‹fi‹RME              taban›na ekstra ›s› ekler   yar›m ›zgara ile kullan›lmas›na olanak tan›r
                       ELEMANLI FAN:
                    Fanla birlikte eleman, daha dengeli                            Bu sembol yiyece¤i daha h›zl› piflirmek için
                    bir ›s› da¤›t›m› sa¤lar. Bu, klasik   IZGARA ELEMANLI FAN:     üstten ›s› ekler
                    piflirmeye benzer bir yöntemdir, bu    Lütfen unutmay›n ki bu modda
        yüzden ön ›s›tma gereklidir. Dairesel piflirme kadar  piflirme, kapak kapal› olarak  500°C'de pirolitik temizlik, f›r›n›n içindeki tüm
        etkili de¤ildir, ama ayn› zamanda bisküvi ve pasta  yap›l›r. Fan ›zgaradan gelen  kir birikintilerini yok eder
        piflirmede de kullan›labilir.                   güçlü ›s›y› azaltarak piflirme  F›r›nda daha hafif bir kir oluflumu varsa Eco
                                                       s›ras›nda                   pirolitik temizlik ifllevi seçilebilir. Bu ifllevin
                                           yiyece¤i çevirmeye gerek kalmadan pirzola, biftek,  maksimum 1,5 saatlik bir süresi vard›r.
                       ALT P‹fi‹RME ELEMANLI  sosis vs. gibi bir dizi yiyece¤in ›zgaras›nda mükemmel
                       FAN:                bir yöntem sunar. Bu da çok iyi sonuçlar sa¤lar,  ECO:
                    Bu kombinasyon yüzeyi haz›r, daha  yiyeceklerin kurumas›n› azalt›r ve daha dengeli bir  Eco ayar›, en üstün enerji tasarrufunu sa¤lamak
                    fazla k›zarmadan iç k›sm›nda biraz  k›zarma ve ›s› da¤›t›m› sa¤lar; kullan›m için üst iki raf  için ›zgara, fan ve alt eleman› birlefltiren h›zl› bir ön
                    daha piflirme gerektiren yiyeceklerin  tavsiye edilir. Bofllu¤un alt alan› ayn› zamanda baflka  ›s›tma ifllevidir. H›zl› bir ön ›s›tma için ana piflirme
        daha h›zl› piflirilmesini sa¤lar, her türlü yiyecek için  ö¤eleri s›cak tutmak için de kullan›labilir. Izgara  ifllevini seçmeden önce kullan›lmal›d›r
        uygundur.                          kahvalt› haz›rlarken kusursuz bir yard›mc›.

        230
   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236